Младоженци не пожелаха цветя за сватбата, дариха парите на УМБАЛ Бургас

OFFNews 24 януари 2020 в 13:25 2283 1

Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас.

Събраната сума вече е дарена на началника на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов. С нея ще бъде купена електронна бебешка теглилка и оборудване, което ще окомплектова пациентските монитори. То включва консумативи за електрокардиография, измерване на артериално налягане и нивата на кислород в кръвта. Оборудването е неинвазивно, т. е. не причинява болка и дискомфорт.

„Много обичам децата, надявам се скоро и ние да имаме. Затова решихме да помолим гостите да подкрепят нашата кауза, вместо да подаряват цветя, които ще увехнат. Абсолютно всички откликнаха“, сподели младоженката Радина.

Идеята й хрумнала доста преди сватбата, затова отбелязали желанието си в поканите. В деня на сватбата – 7 декември 2019, поставили кутията след ритуала, когато обикновено се дават цветята. Събраната сума ги зарадвала много - насочили средствата там, където преценили, че ще помогнат много – за лечението на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас. Семейството е от Бургас, Радина работи като сладкар, а съпругът й е дистрибутор.

„Развълнуван съм и трогнат от добрината им, благодаря и им желая дълъг и щастлив семеен живот“, каза началникът на отделението д-р Борис Ангелов.

Това е вторият такъв жест за последната година. В края на 2018 г. семейство Виктория и Живко Жекови също дариха парите от своите букети на отделението. С тях бе извършена климатизация в интензивния сектор, където се лекуват най-тежкоболните деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови