Мрежа за съвременна родилна грижа обявява стипендии за акушерки

OFFNews 11 септември 2019 в 14:10 1147 0

Мрежа за съвременна родилна грижа обявява две стипендии за акушерки, които желаят да преминат специализирано обучение за консултанти по лактация.

Обучението се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и ще се проведе в шест уикенда в периода от октомври до май.

Обучението създава знания, свързани с основите на кърменето, специфичните проблеми на лактацията и възможните им решения, като отделя внимание и върху усъвършенстването на уменията за ефективно общуване и поднасяне на информацията. Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето.

За да завършат успешно, участниците трябва да са посетили присъствено не по-малко от пет от шестте занятия.
За да улесни и поощри младите специалисти в родилната грижа да развиват знанията си в тази сфера, Мрежа за съвременна родилна грижа ще подпомогне две акушерки да станат сертифицирани консултанти по лактация.

Обявената стипендия ще покрие таксата за обучение, както и разходите им за път и престой в София по време на присъствените занятия. Бихме желали нашите кандидати да са акушерки с до 5 години стаж или в последна година от образованието си; да работят/учат извън София; да са мотивирани да помагат на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин; да желаят да обогатят знанията си за физиологията на кърменето, проблемите при лактацията и подходите за решаването им, както и да усъвършенстват комуникационните си умения и уменията си работа в екип.
Очакваме кратка биография и мотивационно писмо на адрес [email protected]  до 25-ти септември.

Повече информация за обучението можете да намерите на нашия сайт:https://modernmaternitycarenetwork.wordpress.com/2019/09/11/breastfeeding-scolarship 
и на страницата на Национална асоциация „Подкрепя за кърмене“ http://www.podkrepazakarmene.com / .
Завършилите успешно обучението на НАПК медицински лица имат право на кредити съгласно Единната кредитна система за продължаващо обучение.

Ако искате да подпомогнете инициативата, можете да изпратите дарителски sms с текст DMS MOGA на номер 17 777 или дарите онлайн на https://dmsbg.com/11818/dms-moga /

Можете да подкрепите кампанията и с дарение по банков път
Получател: Сдружение “Естествено”
IBAN: BG83 BPBI 8898 1230 0160 23
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови