Музиканти, певци и футболисти в подкрепа на деца с диабет

OFFNews 14 ноември 2017 в 14:43 2296 0

На 14 ноември – Световния ден за борба с диабета, Асоциация „Докосни дъгата“ среща деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти.

Домакини на срещата са учениците и учителите от старопрестолната гимназия по икономика.

Гости на тържеството ще бъдат кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, Йордан Петков, треньор на младежкия отбор на ФК Левски, Александър Славков - президент ​н​а Българската федерация Шотокан карате-До, президент на карате клуб ИПОН, Влади Попов директор на Спортна академия „Ивелин Попов“ , Дули и Муден от РДМК.

ФК Левски ще представи клип в подкрепа на децата и младежите с диабет, в който капитанът на Левски ще се обърне към всички българи.

„Най-хубавото е участието на децата, които на 14 ноември завършват кампанията за събиране на средства за инсулинова помпа за дете на година и два месеца от диабетния център във Варна. Кампания, започната от Тихомир Петров - вече дванадесетокласник, едно от първите деца в диабетните ни лагери“, казва д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“.

На тръгване всички ще пуснат сини балони като знак на свободата за децата с диабет.
По-късно през деня хълмът Царевец и Националният стадион „Васил Левски“ ще светнат в синьо в знак на подкрепа към хората с диабет в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews