Най-добрите чернодробни хирурзи в света с операции на живо във ВМА

OFFNews 07 ноември 2019 в 14:31 3609 0

Снимка ВМА

От 13-15 ноември 2019 г. във Военномедицинска академия (ВМА) ще се проведе VII-ми международен монотематичен курс за следдипломна квалификация „Мултидисциплинарен подход при лечението на чернодробните метастази от колоректален карцином”.

Форумът се осъществява с подкрепата на Българското хирургическо дружество и Българска асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози, а участие в него ще вземат утвърдени имена в световната хирургия.

"Макар и в световен мащаб проблемът с лечението на чернодробните метастази да е решен, в България все още има неяснота, голям брой пациенти се лекуват консервативно и не достигат до единственото радикално лечение – хирургичното. Целта ни е да покажем мястото на мултидисциплинарния подход при лечението на колоректалните метастази, като насочеността ще бъде в лапароскопското лечение", поясни професор Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и директор на курса.

В програмата са включени две операции на живо от операционните зали на клиниката, които бяха изцяло обновени, съгласно най-високите стандарти за извършване на подобен тип интервенции и в унисон с развитието на трансплантационната програма.

Операциите ще бъдат извършени от едни от най-добрите и водещи хирурзи в света – професор Оливие Собран (Франция) и професор Ки-Хун Ким (Южна Корея). Това са двамата водещи чернодробни хирурзи, които са в първата петица в световен мащаб по лапароскопска чернодробна хирургия и трансплантология, поясни още професор Владов.

В лекционната част на програмата са включени водещи специалисти от цялата страна, както и редица чуждестранни експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови