Наша болница в топ 10 по безопасно лечение на инсулти

OFFNews 30 април 2020 в 11:49 2099 0

УМБАЛ „Св. Марина“- Варна е в топ 10 за 2019г. на болниците в интернет базирания международен регистър за лечение на пациенти с инсулт SITS (безопасно прилагане на лечения при инсулт). Това съобщиха от лечебното заведение.

Световното признание е за проследяване на пациентите с инсулт в острата фаза и при вторичната профилактика на заболяването. Болницата е напълно окомплектована с кадри и апаратура на световно ниво и е водещ център в страната за съвременно диференцирано и интервенционално лечение на пациентите с мозъчно-съдова патология.

SITS е академичен, некомерсиален, международен комитет, базиран в Каролинския институт в Швеция. Създаден е от експерти в областта на мозъчните инсулти с цел да сертифицира качеството на лечението и вторичната профилактика на острия инсулт.

Поради необходимостта от мониториране на лечението на мозъчния инсулт е създаден и интернет базиран регистър за тези пациенти. Международната версия на регистъра започва да се използва през 2000 година. Днес тя е достъпна навсякъде по света. Центрове от над 80 държави са включени в регистъра, като броят им бързо нараства.

Варненската университетска болница „Св. Марина“ се нарежда сред болници като Университетската болница в Хайделберг, Университетската болница в Глазгоу, Болница „Сан Хосе“ – Португалия, Хамад Дженерал Хоспитал – Катар и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови