Експерти от немския Федерален институт по оценка на риска (BfR) твърдят, че неправилно приготвеният чай може да бъде опасен за здравето.
Според специалистите трябва строго да се следят указанията на производителите, които описват на опаковката как точно да се извлече екстракта в полезната напитка.
Дори в световно утвърдените марки чай може да присъстват особено опасни микроби, тъй като това е натурален продукт, предупреждават немските експерти.
Чаят може да съдържа бактерии, дрожди, плесен, в най-лошия случай - патогени като салмонелата. Затова се препоръчва след като бъде залят с вряла вода, да бъде оставен да ври пет минути, пише Focus.de.
Освен това експертите не препоръчват да се пие чай, който е престоял няколко часа. По думите им в това състояние напитката не носи никаква полза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
12688
1
06.01 2020 в 13:11
Никога ли не сте пили чай, че преписвате глупости от чуждите медии? Указанията на производителите за повечето чайове са точно обратните - само запарка от 2-3 минути. За зеленият чай пък даже се препоръчва ниска температура от 70-80 градуса, а не вряла вода.
Последни коментари
Червената шапчица
Михаил Миков отива в Левицата за вот 2 в 1
новпрофил
''Синя България'' кани ВМРО да се обединят, но без ченгетата и евразийците
Джендо Джедев
Шефът на ЦРУ: Без военна помощ от САЩ Украйна ще загуби войната още тази година
781000
Шефът на ЦРУ: Без военна помощ от САЩ Украйна ще загуби войната още тази година
bls
Починалите бебета са от ромската махала в Кюстендил, късно е потърсена помощ