Нигяр Джафер: Извънредните мерки трябва да се удължат

OFFNews 09 юни 2020 в 14:20 5676 0

Снимка Архив

"За да се даде възможност на властите регламентирано да работят, би трябвало да се удължи извънредната епидемична обстановка", заяви пред БНР д-р Нигяр Джафер зам.-председател на НС, депутат от ДПС и член на Комисията по здравеопазване.

По думите ѝ така ще се легитимира дейността на институциите - РЗИ, МВР и граничните власти. В противен случай ще трябва да се разчита на дисциплина, уточни тя.

"Независимо дали ще се удължи извънредната епидемична обстановка, или не, ние трябва да сме наясно, че има правила, които трябва да бъдат съблюдавани - дистанция и дезинфекция. Оказва се обаче, че огнищата съществуват." 

Д-р Джафер посочи, че освен в Сърница и Доспат, огнища на COVID-19 има и в Разградско. Според нея пандемията е показала, че трябва да се промени системата на българското здравеопазване, в която оборотите са най-важни. 

Тя коментира, че и през този мандат управляващото мнозинство не е могло да промени нещата в здравеопазването към по-добро.

"Липсва потенциал да се предприемат стъпки, често непопулярни", каза Джафер и допълни, че управляващото мнозинство е просто аритметично мнозинство, което няма как да направи важни реформи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови