Нов продукт за облекчаване на неприятните симптоми при хемороидите

OFFNews 28 октомври 2019 в 09:30 3571 0

РЕПАХЕРБ: Препоръчано от д-р Радислав Наков

Д-р Радислав Наков е специалист по гастроентерология в УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ“. Д-р Наков е носител на наградата за най-добър млад лекар на Българския лекарски съюз за 2017 г. "Ти си нашето бъдеще".

Според онлайн допитване сред активни хора в страната относно честотата на чревните оплаквания, организирано от Сдружението на младите гастроентеролози, един от често срещаните, но за съжаление пренебрегвани проблеми, наред с болките в корема, разстройството и запека, се оказват хемороидите.

Д-р Наков, какво е нивото на съвременната фармация по отношение на хемороидите и кое е новото в това отношение?

Новото в момента е молекулата сукралфат, която доскоро не съществуваше на нашия пазар. На базата на тази молекула беше създаден нов продукт, който освен сукралфат съдържа и няколко оръжия на билковата медицина - невен, хамамелис и лайка. Този продукт се нарича „РЕПАХЕРБ“ и се предлага под формата на маз и на свещички. В редица проучвания сукралфатът е с доказано много по-добро действие върху хемороидите, отколкото известния лидокаин, който се съдържа в повечето продукти за облекчаване на симптомите на хемороиди. „РЕПАХЕРБ“ е унгарски продукт, а унгарците могат да се похвалят с отличната си фармацевтична школа.

Как действа „РЕПАХЕРБ“?

„РЕПАХЕРБ“ успокоява симптоматиката при хемороидите като основното предимство е, че възстановява повърхността на лигавицата на правото черво. Невенът и лайката имат противовъзпалителен и противоболков ефект, а хамамелисът освен противовъзпалително, има блокиращо действие на едни определени клетки в човешкия организъм, които се активират именно като „полицията“, когато настъпи някакво усложнение. В Австрия и в Испания хамемелисът е регистриран като лекарство, което е доказателство за неговия силен ефект. „РЕПАХЕРБ“ обединява успокоителните сили на всичките тези съставки!

Може ли да говорим за окончателно излекуване от хемороидите?

Може да говорим за облекчаване на симптоматиката, което обаче е много важно за пациента. Когато има дискомфорт, успокояването на симптомите е от изключително значение! Бих искал да подчертая нещо, а именно, че сукралфатът като активна съставка, ако се ползва в продължение на 28 дни, има изключително добър ефект по отношение на повлияване на симптоматиката в сравнение с лидокаина, който се съдържа масово в различните продукти на пазара. А това е много важно. Разбира се, ако тази терапия не помогне, се минава към хирургия. Хирургията помага при някои пациенти, докато при други няма ефект.

Колко продължава лечението с РЕПАХЕРБ?

Около месец. Ако това не помогне, се опитваме да повторим курса. А ако няма ефект, насочваме пациента към хирург. За това време обаче се надяваме да има облекчаване на симптоматиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови