Онлайн платформа предлага безплатна психотерапевтична помощ в условията на COVID-19

OFFNews 13 август 2020 в 12:30 2184 0

Още една онлайн платформа ще предлага безплатна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа в условията на COVID-19. Платформата ще помага на различни категории нуждаещи се лица.

Kabinet.bg е онлайн платформа за психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа, създадена от Българското общество по групова анализа и групови процеси. Екипът е от професионални психотерапевти, социални работници и психотерапевти в обучение, работещи под супервизия – с дългогодишен и разнообразен опит в индивидуална и групова работата с деца и възрастни и психо-социална работа в общността.

„Всеки е уязвим. Но нашето намерение и желание е първо да достигнем до тези, които са в най-голям риск и считаме за най-уязвими – хората, които работят на първа линия: лекари, медицински персонал, ромски медиатори, възрастни хора, които живеят сами и са в някаква форма на изолация, хора, които са прекарали болестта или пък са под карантина, които са претърпели загуба.“ Това обясни пред БНР психотерапевтът Цветелина Йосифова, председател на Българското общество по групова анализа и групови процеси.

Консултациите могат да се провеждат както с видео сесия или чат с професионалист, така и по електронната поща. От понеделник ще заработи и телефонна линия към проекта. Услугите са безплатни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови