Още една университетска болница определи правителството

Рокади в Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата

OFFNews 05 февруари 2020 в 13:36 1848 0

Снимка Архив

Министерският съвет взе решение за определяне на УМБАЛ "Каспела“ ЕООД - Пловдив за университетска болница.

Съгласно Закона за лечебните заведения, университетските болници се определят от Министерския съвет. В тях се осъществява клинично обучение на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично обучение на студенти по специалности от професионално направление „Здравни грижи“; следдипломно обучение на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, специалисти по здравни грижи.

Предложението на министъра на здравеопазването се прави въз основа на мотивирано искане от съответния ректор на висшето училище, съгласувано с ръководителя на лечебното заведение.

Правителството прие промени в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Освободена е проф. Ирина Николова Николова. Мястото й заема проф. Маноела Методиева Манова-Овчарова. 

Проф. Маноела Манова-Овчарова е член на Управителния съвет (2010-2013 г.) на Български фармацевтичен съюз, на Българското научно дружество по фармация, на Международно общество за фармакоикономически проучвания и анализи и на Балкански медицински съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews