Отделението по ревматология на УМБАЛ Бургас с национална медицинска награда

OFFNews 26 юни 2020 в 14:31 2207 0

Отделението по ревматология на УМБАЛ Бургас бе наградено с Национална медицинска награда 2020. По време на шестото издание на отличията бяха раздадени 21 златни статуетки.

Бургаските медици взеха приза в категория „Клинично сътрудничество и работа в екип“.

Отделението е единственото за целия Югоизточен регион. То обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен. Има трето ниво на компетентност по медицински стандарт „Ревматология“ и е специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни обменни ставни заболявания, възпалителна и дегенеративна патология на гръбначния стълб и системни заболявания на съединителната тъкан.

Годишно в него намират медицинска помощ около 1600 души, повечето от които с възпалителни заболявания. В отделението се прилагат всички най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти и ръководства диагностични и терапевтични методики.

д-р Иван Казмин

Тази година отделението отбеляза своята десегодишнина. Създателят му е д-р Иван Казмин, началник на отделението, който е и първият му лекар. За тези десет години д-р Казмин и екипът му успяха да издигнат нивото на ревматологичната помощ в региона до това на водещите български клиники по ревматология. Започнало само с един лекар, сега в отделението работят шестима лекари, от които петима със специалност „Ревматология“. Целият екип е от 18 души.

Методичен ръководител на отделението по ревматология е проф. д-р Румен Стоилов, дмн от Клиниката по ревматология при УМБАЛ "Св. Иван Рилски"- София - един от водещите специалисти в областта на ревматологията в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови