Отварят офертите за Националната детска болница

OFFNews 16 октомври 2019 в 10:10 2012 1

Снимка Архив

Днес в Mинистерството на здравеопазването ще бъдат публично отворени постъпилите оферти за изграждането на Национална многопрофилна детска болница. Крайният срок за подаване на предложенията в МЗ изтече на 15 октомври в 17.30 часа.

След като бе прекратена поради жалби, МЗ възобнови обществената поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница".

Това стана възможно след като Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране на процедурата" по обществената поръчка. Определението на КЗК не беше обжалвано пред Върховния административен съд.

Припомняме, че през април тази година министър Ананиев обеща болницата да бъде построена до 2 години и да бъде със специален статут. За целта правителството отпусна 20 млн. лв.

Предварителните прогнози строителните дейности да започнат през септември обаче не се сбъднаха, тъй като от Камарата на архитектите обжалваха обществената поръчка, с аргумента, че обявените параметри не гарантират качествено изпълнение.

Прогнозната стойност на поръчката е 95, 4 млн лв. С ДДС. Болницата трябва да бъде изградена на мястото на недовършения корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница. Общата площ е 45 000 кв. М., в два 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена и да разполага с 350-400 легла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

16.10 2019 в 11:45

Кандидатът за кмет на София (десен?) Игнатов е в активната група на неприятелите на Националната многопрофилна детска болница. Той въвлече и Камарата на архитектите, на която понастоящем е председател, а също и една от камарите на строителите, в недопустимото начинание да спъне възобновяването на строителството на НМДБ тъкмо преди благоприятния строителен сезон. Той трябва да даде обяснение, но, разбира се - не, казионните общи приказки, които вече ужасно ни досадиха.