Пациентска организация: Строежът на новата детска болница трябва да започне незабавно

OFFNews 02 юни 2020 в 14:15 1851 3

Българската асоциация за закрила на пациентите изпрати писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, в което настоява незабавно да се предприемат действия за събаряне на недовършената сграда и започване на нейно място изграждането на изцяло нова национална детска многопрофилна болница. От асоциацията настояват теренът, върху който ще се построи новата педиатрия, да се увеличи, за да може да се изпълнят всички световни стандарти за такъв тип сгради. 

За да се отговори в пълна степен на изискванията за удобство на малките пациенти и техните родители, сеизмичната безопасност и разположение на клиниките и отделенията, болницата трябва да е ниско строителство, не повече от 5 етажа с широка разгъната площ и достъпна паркова среда. Участието на най-авторитетните специалисти при изготвяне на идейните и архитектурни проекти е задължително, защото функционалността е от най-важните фактори при приемане и лечението на децата.

Българската асоциация за защита на пациентите категорично не е съгласна с тиражираните идеи да се търси друго място и да се правят нови административни процедури. Това ще забави изключително много, а може и да провали изцяло проекта. Тава са необмислени предложения, които са в ущърб на болните деца, за които най-важна е навременната квалифицирана помощ. Детската болница е национална кауза и ние се присъединяваме към нея, завършват от Асоциацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.06 2020 в 15:23

:)))
Ясно. Гейклубовете се интересуват от мястото;

3943

2

OtSofia

02.06 2020 в 15:20

Да, строежът на Националната многопрофилна детска болница за активно лечение трябва да почне възможно най-бързо. Тоталното разрушаване, обаче, очевидно - както се изказаха компетентните инстанции, е невъзможно, а и ще повлече след себе си и нови, изисквани от нормативите, съгласувания, например - отреждане на нови терени, както и за промяна на етажността. Ясно е, че ще има отстраняване на дефекти, т.е. разрушаване на някои места в конструкцията. Ясно е, че ще трябва да има допълнения към конструкцията. А това трябва да се извърши заедно със строителството, процес, отработен от опитни строители. И е време да се търси отговорност на тези, които нарочно бавят под най-различен предлог, ескалирайки и променяйки аргументите против НМДБАЛ , като хвърлят всички сили за да принизят и отрекат законовите процедури и мненията на доказалите се и лицензирани специалисти.

4038

1

NelSun

02.06 2020 в 14:30

Разбира се, че строежът трябва да започне незабавно, толкова години вече се бави. Добре че поне се разбраха за сградата.