Пловдив се готви за ръст на болните с коронавирус

OFFNews 09 юли 2020 в 16:18 3729 0

Снимка Архив

“Ситуацията в Пловдив с разпространението на коронавируса се усложнява. Мобилизират се болниците, болните пациенти ще се настаняват в седем болници, пет в града и по една в Асеновград и Карлово", обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, предаде БТА.

Тя обясни, че нови болни ще се приемат в МБАЛ "Св. Иван Рилски", Транспортна болница, МБАЛ "Свети Мина".

Междувременно, с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40-дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19, допълни областният управител.

В Пловдив към този момент болните с коронавирус се настаняват и в МБАЛ "Свети Иван Рилски". Изпълнителният директор д-р Николай Салутски заяви, че лекуват петима пловдивчани с COVID-19, имат още пет легла на разположение. Случаите при тях са на три жени и и двама мъже със средно-тежки прояви. Болницата разполага с шест апарата за вентилация и командно дишане.

По-рано днес Каназирева съобщи, че новите случаи на COVID-19 в Пловдив са 21, като повече от тях са контактни на вече положителни от предишната седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови