Почина мъжът, който скочи от прозореца на бургаската болница

OFFNews 07 юли 2020 в 15:59 8716 3

34-годишният мъж, който избяга вчера от УМБАЛ-Бургас след като скочи през прозореца и избяга, а по-късно бе открит и върнат в лечебното заведение, е починал. 

Пациентът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност. Имало е съмнение, че е болен от коронавурис, съобщава телевизия "BG ON AIR". 

"Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му", заяви зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.

При приемането му е тестван за коронавирус с бърз тест, който е дал отрицателен резултат. "Преценили са колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен", обясни д-р Георгиев.

В лечебното заведение коментират, че на мъжа не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера той къса системата си и скача през прозореца на болничната стая.

"Може би е чул някакви коментари за COVID-19 и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил", каза зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас.

По последна информация състоянието му е било влошено и е бил на изкуствено дишане. Ръководството на болницата съобщи, че той е изолиран в самостоятелна стая, за да няма контакт с други пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

07.07 2020 в 21:23

Умрял си човекът! Смърт за неосигурения! Естествено няма виновни!

12182

2

sawall

07.07 2020 в 21:11

"Може би е чул някакви коментари за COVID-19 и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил", каза зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас.

-- А отнасяли ли са се до него? Човешки ли се отнесохте към него като го приемахте и лекувахте? Или го нагрубихте? То и вашата не е лесна, с тези бюрократи дето си мислят, че болестите вървят по пътеки и ако не се плати за нещо то ще изчезне. Жалка история от всякъде.

10212

1

Човека

07.07 2020 в 19:52

Не му направили тест защото бил неосигурен...вие сте уникални бе! А от европа ви наринаха милиони за борба с вируса.