Правозащитни организации: Жените в Кения убиват бебетата си, хранейки ги с кока кола

OFFNews 27 ноември 2019 в 10:35 2131 0

Снимка The Telegraph

Жителките на Кения, където абортите са забранени, хранят бебетата си с кока кола вместо с мляко. Така убиват децата, които не са искали да раждат. Ако имаха право на аборт, подобно нещо нямаше да се случва, казват активисти в сферата на човешките права, цитирани от The Telegraph.

Медията публикува кошмарни истории за това как майките поят децата си с газираната напитка или с бира. Кения е страната с един от най-високите показатели за раждаемост, но населението живее в покъртителна нищета и жените не желаят да раждат деца, които не са в състояние да изхранват.

Забраната на абортите е довела не само до прилагането на подобни нечовешки способи за „регулиране на прираста“. Наблюдатели от хуманитарни организации споделят, че местните фирми за почистване, редовно събират трупове на бебета от сметищата и това вече се възприема като норма.

Някои жени прибягват до незаконни аборти, т. нар. „ранно раждане“ с гаранции, че бебето ще бъде убито. Такива процедури обаче нерядко имат фатални последици и за самите майки, констатира The Telegraph.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews