Преговорите за рамков договор са пред провал, обяви Лекарският съюз

OFFNews 19 декември 2017 в 18:15 1234 0

Българският лекарски съюз предупреди, че преговорите за подписване на Национален рамков договор за 2018 г. са пред провал.

Лекарите обявиха, че преговорите все още не са започнали, въпреки че управителят на НЗОК вече съобщи за стартирането на процеса. 

Срокът за подписването на НРД, с който се определят цените и обемите на медицинските дейности, които Здравната каса ще заплаща през годината, е до 28 февруари 2018 г. 

Срокът е изключително кратък, предвид огромното количество текстове за промяна в нормативни документи и цялостните параметри по изготвяне на нов рамков договор, посочиха от БЛС. 

"БЛС е крайно притеснен от случващото се в системата и счита, че съществува реална опасност в навечерието на председателството на ЕС преговорите за Национален рамков договор 2018 да бъдат провалени поради липса на ангажираност от страна на НС на НЗОК и управителя на касата. Забавянето на процеса допълнително ще нагнети напрежението в тежката към момента обстановка в здравеопазването и ще предизвика крайно недоволство в цялото лекарско съсловие", посочиха от съсловната организация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови