Проф. Балтов: Не вярвам, че в дискотеките се спазват мерките

OFFNews 13 юли 2020 в 10:19 1810 0

„Не вярвам, че в дискотеките се спазват дистанцията и дезинфекцията. Видях какво се случи на бала на сина ми". Това заяви по Нова телевизия директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, след като стана ясно, че нощните заведения отново отварят врати.

„Младите хора ходят по нощни заведения. Дори да изкарат леко коронавируса, те се прибират при родителите си", каза още Балтов.

Той прогнозира, че скоро ще видим и резултата от събиранията на протестите.

По думите му се очаква до 7 дни да има ръст на заболелите и заради масовите събирания на протестите.

„София разполага с около 90 свободни легла в болниците. Ако се наложи, ще се отворят буферни отделения. В момента обаче, когато започнем да лекуваме само коронавирус, ще пострадат хроничноболните хора, тези с планови операции", поясни шефът на "Пирогов".

Той коментира и случая с пострадалото 21-годишно момче по време на протестите. В неделя то напусна "Пирогов" по собствено желание.

„Младежът беше приет с комоцио. Направен му е скенер, на който се вижда, че няма сериозни увреждания. Той дойде в съзнание, но имаше множество контузии по тялото. В неделя се самоизписа. Може би се е притеснил от медийната активност. Другият ранен е 29-годишен и още е в болницата", каза Балтов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови