Расте броят на поставените под карантина у нас

OFFNews 26 февруари 2020 в 13:01 1946 0

Снимка Сергей Антонов

До момента няма регистрирани случаи на коронавирус у нас, но расте броят на поставените под карантина, съобщават от оперативния щаб.

За болнично наблюдение са настанени пациенти в Бургас, Русе и Хасково. Със симптоми на болестта са двама възрастни и едно дете в Пловдив.

Двама души, идващи от Италия, са постъпили късно снощи във Военномедицинска академия (ВМА), съобщи началникът на лечебното заведение по-рано днес. Те са поставени под наблюдение заради грипоподобни симптоми.

До този момент отрицателни са резултатите от тестовете на пациентите, изпратени от Пловдив, Сливен, Габрово, както и на двама души от ВМА. В болници в Шумен и Стара Загора са настанени по двама души.

Очаква се днес да пристигнат пробите от Русе, Бургас, Сливен и Стара Загора, както и да излязат резултатите и на двамата постъпили във ВМА снощи.

В Стара Загора четири учителки и девет деца са под домашна карантина след екскурзия в Северна Италия.

Седем от осемте деца от Кърджали, които бяха в Италия, вече са у нас, съобщи БНР. Всички те се чувстват добре и ще бъдат поставени под домашна карантина за 14 дни. Децата са пренощували в апартамент във Варна и са били прегледани на летището. Едно от децата и един преподавател пристигат днес следобед в София.

Десет учители и ученици от СОУ "Любен Каравелов" в Добрич са поставени под домашна карантина след завръщането си от Италия. Те са били в Потенца. Прибрали са се преди да бъде обявена карантина в страната, нямат здравословни проблеми.

Друга група ученици и техните учители от професионалната гимназия в Каварна в момента е в Италия, на 8 километра от Милано. Имат билети за връщане на 1 март, но се търсят варианти за по-ранното им прибиране.

Повече от 60 000 души са били проверени на входовете и изходите на нашата граница за изминалото денонощие. На този етап няма потвърдени случаи на заразени нито в Румъния, нито в Сърбия.

Автобусите с крайна дестинация Италия, които тръгват от автогара „Сердика“, са временно отменени. Тези към Франция, Испания и Португалия преминават транзитно през страната.

По-рано полетите си до Милано спря "България Еър".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови