Разследват областната болница в Хасково за източване на НЗОК

OFFNews 12 декември 2019 в 14:50 1817 0

Снимка Архив

Районната прокуратура в Хасково разследва областната болница за извършени злоупотреби при усвояване на средства от бюджета на НЗОК. Сигналът е подаден от Териториална Дирекция „Национална сигурност“  Образувано е досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.

Средствата са били усвоявани чрез използването на документи с невярно съдържание и деклариране на неверни обстоятелства от страна на лекари от Инвазивното отделение към МБАЛ-Хасково, за проведено лечение, използвани консумативи и медицински изделия при извършените инвазивни интервенции – поставяне на стентове на пациенти на отделението.

При извършено претърсване в болницата, са били открити и иззети медицински изделия „Интракоронарен стент“ - общо 23 броя, запечатани в алуминиеви опаковки, за които се предполага, че са отчетени като реално използвани и по този начин на лечебното заведение са изплатени незаработени финансови средства от бюджета на НЗОК.

Работата по случая продължава като предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови