Рено и Пежо започват производство на апарати за изкуствена вентилация

OFFNews 30 март 2020 в 12:40 1819 0

Френските автомобилни гиганти Пежо и Рено започват производство на апарати за изкуствена вентилация на белите дробове, съобщи ТАСС, цитирайки радио France Info.

Според данни, представени на синдикатите от Рено, стартът на произвоството ще бъде даден още тази седмица. За целта компанията е започнала създаването на отделни детайли на 3D принтери, тъй като промишленото оборудване още не е готово. На първо време ще бъдат произвеждани по 350 апарата на седмица.

След като бъде готово за използване оборудването за леене под налягане ще бъде стартирана поточна линия. Същевременно компанията разработва нов модел на апарат за изкуствено дишане. По информация на френското радио производство на дефицитното оборудване започва и Пежо.

По-рано премиерът на Франция Едуар Филип съобщи, че Франция взема активни мерки за увеличаване на местата в реанимациите с 5000 до 10 000 и до 14 000 в по-далечна перспектива. За тази цел е направена поръчка на 1000 апарата за белодробна вентилация на местната корпорация Air liquide.

По данни на France Info, това е единствената компания, която произвежда такива апарати в страната. По информация на в. La Tribune фирмата планира да увеличи производството в своя завод в югозападната част на страната до 500 дихателни апарата, необходими за интензивната терапия на пациенти с коронавирус.

В предприятията на компанията, които се намират в предградията на Париж ще бъдат произведени 1100 апарата за изкуствена вентилация на белите дробове

По данни на местните здравни власти броят на починалите от коронавирус в страната е над 2600. Общият брой заразени е почти 40 200. В болници са настанени над 19 000 души, от които близо 4600 са в реанимации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови