Родителите на деца с онкозаболявания няма сами да подават документи в НЗОК

OFFNews 01 август 2019 в 11:30 858 0

„Родителите на деца с онкохематологични заболявания няма да се занимават повече с подаването на документи. Това ще се случва на ниво болница – НЗОК“. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев и поясни, че са проведени няколко срещи между представители на Министерство на здравеопазването, НЗОК, организацията на родителите на деца с онкохематологични заболявания и болниците, в които те се лекуват.

Ще оптимизираме сроковете на подаването на документи. Срокът, който сме си поставили за финализиране на промените в Надедба №10 за условията и реда за заплащане на лекарствени продукти, заплащани от НЗОК. и на Наредба №2, е до края на август, за да влязат в сила промените от септември“, каза здравният министър.

„Предвидено е вече да не се взема предвид въпросът за наличие или липса на набирателна или дарителска сметка при кандидатстване за лечение", допълни още министър Ананиев.

Той допълни, че някои лекарства отпадат не по вина на администрацията, а поради липса на доставка от производителите или отпадането им от Позитивния лекарствен списък. За деца се доставят и нерегистрирани у нас лекарства и по този механизъм ще се работи, защото целта е да не се допуска недостиг на медикаменти, увери Кирил Ананиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!