Русенски лекари спасиха живота на момиче след 76 дни в кома

OFFNews 23 април 2020 в 16:14 1317 0

Лекари от УМБАЛ "Канев" Русе спасиха живота на 15-годишно момиче от Сливо поле, което 76 дни е било в кома и на апаратна вентилация след задушаване.

Случаят е от началото на февруари, когато цялото семейство е било обгазено в дома си, вследствие на което по-малкото дете е починало.

Останалите трима са били откарани в УМБАЛ "Канев", предположенията на разследващите са били, че става въпрос за задушаване с газ.

Медиците не успели да спасят бащата, който по-късно починал в болницата. Майката е изписана в добро състояние.

В първите два дни състоянието на 15-годишното момиче било изключително критично. Три пъти е изпадало в клинична смърт. Реанимирано е в продължение на час и половина. В следващите 10-15 дни неврологичните увреждания от отравянето били сериозни. Настъпили са увреждания на черния дроб, на мозъка и на сърцето. В средващите 60 дни след първоначалното подобрение е започнало да идва в съзнание, но не можело да движи крайниците си.

Момичето е прекарало повече от 65 дни на апартна вентилация и според лекарите това му е помогнало. Те признават, че то ще се нуждае от рехабилитация, за да може да възстанови нормалния си начин на живот.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови