Състоянието на децата с хранително отравяне се подобрява бързо

OFFNews 19 ноември 2019 в 08:10 1506 0

Д-р Валентин Вълчев

Бързо се подобрява състоянието на на децата, приети в болница с хранително отравяне след обяд в училищен стол. От около 19 ч. вчера до полунощ в спешното отделение на болницата в Ямбол бяха приети 22 ученици на възраст между 7 и 11 г.

"Всички дечица към тази сутрин са в стабилно общо състояние. Добрата новина е, че много бързо се подобряват - каза дежурният в спешното отделение д-р Валентин Вълчев пред bTV. -

Началото на симптомите е започнало около 17 ч. вчера. Първите дечица са постъпили в спешното отделение някъде около 19 ч.

Точно тези, първите четири-пет дечица бяха с по-тежки симптоми - говорим за повръщане, болки в корема. Това са симптоми от клинична картина на хранително отравяне."

Всички деца са от с. Хаджидимово. Обядвали са в училищния стол в съседното село Дражево, където учат. Фирмата, която зарежда училищния стол, разпределя храната и за всички останали училища в община Тунджа. Около 1300 деца само днес са консумирали от нея.

Те ще бъдат изписани не по-рано от 48 часа след постъпването им в болница, ако са в добро и стабилно общо състояние.

А какво е причинило отравянето? На този въпрос отговор трябва да даде Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Започнала е проверка, в която участва и БАБХ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови