Случаите на COVID-19 в Източна Европа и Русия все още нарастват

OFFNews 02 юни 2020 в 15:05 3070 0

В Източна Европа и Русия се наблюдава увеличение на случаите на COVID -19, докато в Западна Европа разпространението на инфекцията намалява. Броят на новите случаи все още е значителен, каза на брифинг говорителката на СЗО Маргарет Харис.

Русия съобщи за 423 741 случаи, което я нарежда на трето място в света по общ брой на заразени, а починалите от COVID-19 са 5037.

Харис заяви, че няма информация дали все още се водят разговори с администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Миналия петък той обяви, че се оттегля от агенцията на ООН заради начина й на действие по време на пандемията. "Нямам информация дали сме били официално уведомени", добави говорителката на СЗО.

Междувременно Китай съобщи, че след тестването на повечето от 11-те милиона жители на китайския град Ухан не са били открити нови случаи с COVID-19, като са били регистрирани 300 носители на вируса без симптоми на заболяването. Това съобщиха днес властите в града, откъдето се разпространи пандемията, предаде Ройтерс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови