Софиямед изписа излекувания от коронавирус Кирил Домусчиев

Александра Маркарян 25 март 2020 в 09:04 5545 1

Снимка Официален профил във Фейсбук

Кирил Домусчиев

"Софиямед" изписа пациентa с коронавирусна инфекция Кирил Домусчиев, съобщиха тази сутрин от лечебното заведение.

Бизнесменът и собственик на Нова тв съобщи преди 16 часа във Фейсбук, че вече е здрав, преборил Covid-19 и в организма му има антитела.

На тазсутрешния брифинг (от 8:00 ч.) ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски бе попитан за твърдението на Домусчиев. Генералът обясни, че пациентът трябва да има 2 отрицателни проби, за да се счита за излекуван, и допълни:

"Не ни е известно пациентът в "Софиямед" (Кирил Домусчиев, б. р.) да има втора отрицателна проба. Ако е така, може да се смята за изчистен от вируса".

В 8:36 ч. медиите получиха съобщение от "Софиямед" за изписването на Домусчиев със следното уточнение:

"След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция УМБАЛ „Софиямед“ изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция Кирил Домусчиев. Той е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия.

Общото състояние на пациента е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие. Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания. Пациентът има два последователни негативни резултата. Изследванията са извършени с PCR метод".

Домусчиев съобщи, че е заразен с коронавирус на 17 март:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

29.03 2020 в 17:38

Стига сте ни занимавали с това келеме! Затвори цяла болница заради насрания си задник! Скиор ми се извъдил! Трябва да му се хвърли един хубав кютек, че да се освести! Аман от "бизнесмени"-тъпанари!