Спешен ремонт в Александровска болница

OFFNews 05 ноември 2019 в 17:23 1791 0

Снимка Архив

Държавата отпуска пари за спешен ремонт на УМБАЛ „Александровска“. До 300 хиляди се предвиждат за  пребазирането на Клиниката по алергология и до 500 хил. лв. за ремонт на Клиниката по Хематология и подобряване на битовите условия в лечебното заведение. Това съобщи на брифинг в Министерството на здравеопазването зам.- министър Жени Начева, цитирана от БГНЕС.

„Тези средства ще бъдат дадени тази година на болницата, за тях са водени дълги разговори. Документацията по отпускането им е подготвена, така че да стартират необходимите обществени поръчки в лечебното заведение“, заяви Жени Начева и добави, че не е проблем осигуряването на паричния трансфер, а подготовката на обществените поръчки. Тя поясни, че болницата максимално бързо е предприела необходимите действия, като сега престои обявяването на обществените поръчки.

Реакцията на министерството е в отговор на оповестената по-рано днес протестна готовност на работещите в университетската болница, които в писмо до здравния министър съобщиха, че ако исканията им за незабавно отпускане на средства за възстановяване на рухналия покриви и ремонти и възстановяване на останалите сгради не бъдат изпълнени с посочени конкретни срокове, ще започнат протестни действия след 6 ноември. 

Зам.-министър Начева посочи, че първоначално ще бъде извършен ремонт на Клиниката по алергология, където таванът се срути. Тя благодари на медиците, които са пребазирали пациентите от Клиниката по алергология на друго място.

Попитана как си обяснява готвения протест, Начева заяви, че всеки има право до избере как да изрази своята позиция. „Това, което мога да кажа, е че работим добре с екипа на болницата и с лекарите в лечебното заведение, така че постепенно техните инвестиционни разходи и спешни ремонти да се случат.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови