Спешните медици изказват съболезнования на близките на починалата д-р Нели Пандова-Илиева

OFFNews 03 май 2020 в 10:53 3654 0

Починалата след коронавирусна инфекция лекарка от спешното отделения на Александровска болница е д-р Нели Пандова-Илиева, става ясно от съобщение на спешните медици в София, които изказват съболезнования на близките на починалата си колежка.

"Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда. Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!", пишат колегите на д-р Пандова.

Лекарката е второто медицинско лице, починало след COVID-19 у нас. Тя е издъхнала в събота вечерта, след като при влошаване на състоянието ѝ е била приета по спешност в Александровска болница. Ден по-рано почина д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен. Тя ще бъде погребана днес.

По-рано днес съболезнованията си изказа и шефът на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че д-р Пандова е била сред първите заразени от Бърза помощ. Тогава е лекувана в Окръжна болница. Изписана е след два отрицателни теста. Вчера се е влошила много бързо. Починала е 45 минути след приема в спешното отделение на Александровска, още преди медиците да успеят да я приведат в интензивно отделение.

Мутафчийски посочи като много притеснително, че лекарката е имала два отрицателни резултата. Той цитира съобщение от лекари от Хонконг и Италия за пациенти, при които с бронхоскопия е установено резаразяване. Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуване на този вирус, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!