Спешното отделение на МБАЛ ''Св. Пантелеймон'' в Ямбол възстанови работата си

OFFNews 21 май 2020 в 11:07 3101 0

Спешното отделение на ямболската болница работи с пълен капацитет след 24-часова дезинфекция заради заразен с коронавирус медицински служител.

Един и същ екип обслужва пациентите със съмнение за коронавирус и с други оплаквания в Спешното отделение в МБАЛ "Св. Пантелеймон". Смяната разполага с един лекар и това създава много трудности. Това каза пред БНТ д-р Недялка Влахова, завеждащ отделението в лечебното заведение.

По думите ѝ движението на пациенти е много интензивно, обслужват се хора с травми, бъбречни кризи, психично болни и със съмнение за COVID-19. Макар потокът да е диференциран, на медиците се налага да излизат от обособеното отделение за коронавирус и да посещават другите болни.

Д-р Влахова каза, че лекарите в спешното отделение са здрави, нямат оплаквания. Дезинфекцията се е наложила не само заради положителната проба на единия служител, но и заради големия брой болни, които са преминали през отделението.

Лекарката уточни, че в момента разполагат с всички предпазни средства, но в началото на епидемията не са имали защитни облекла и подходящи предпазни маски. Освен това медиците не разполагат с пространство за смяна на защитните облекла. Това, както и интензивния поток от пациенти, създава напрежение, каза д-р Влахова.

Белодробното отделение на лечебното заведение е преструктурирано от отделение за настаняване на заразени с COVID-19 във филтър за изчакващи резултатите си от тестове пациенти. Доказаните случаи с инфекцията ще бъдат настанявани само в Инфекциозното отделение.

Продължават да работят отделението за долекуване на коронавирусна инфекция и ковид реанимацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови