Специалисти от цялата страна ще се запознаят с тенденциите в неврохирургията

OFFNews 03 октомври 2019 в 14:30 1142 0

Снимка Pixabay

Съвременна нерврохирургия ще бъде представена пред повече от 100 специалисти от цялата страна, по време на 28 конференция в Правец, която ще продължи до 6 октомври. Организатор на научния форум е Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски". 

Във фокуса на научната програма тази година ще бъдат съвременните методики за радикално отстраняване на глиални тумори (тумори с по-бърз растеж) и най-новите достижения в областта на спиналната неврохирургия, съобщава доц. Васил Каракостов, началник на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и председател на организационния комитет на конференцията.

Акцентът при първата тема ще бъде как, с помощта на новите технологии, да бъде удължен животът на пациентите като същевременно се запази и подобри качеството им на живот.

Сред интересните презентации е нов метод за третиране на това злокачествено заболяване на мозъка чрез използване на радиовълни. Ще бъдат обсъдени и актуални проблеми, свързани с детската неврохирургия, както и имунотерапията, като един от най-съвременните методи за лечение на злокачествените мозъчни тумори.

Екипът на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще представи и обширен анализ на 10-годишния опит от хирургическото лечение на гигантски, доброкачествени по размери тумори на мозъка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови