Столичната лекарска колегия връчи наградите 'Лекар на годината' 2019

Големият победител е проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на "Майчин дом"

OFFNews 06 декември 2019 в 21:11 5121 0

Акушер-гинекологът проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на СБАЛАГ „Майчин дом“, е носител на приза „Лекар на годината“ 2019 г. присъждан от Столичната лекарска колегия (СЛК) към БЛС.

Герои на вечерта бяха медиците от „Пирогов“, пожарникарите и полицаите, участвали в спасяването на пациентите от Второ вътрешно отделение при пожара, който избухна неотдавна в лечебното заведение. Те получиха приза „Смело сърце“.

В категорията „Ментор“ беше отличен проф. д-р Андрей Йотов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Софиямед“.

С наградата "Лекар на годината" в категория „Доайен“ бе удостоен проф. Камен Канев, ръководител на Клиниката по спешна токсикология на ВМА.

Заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов беше награден за приноса му в развитието и утвърждаването на авторитета на лекарското съсловие.

Д-р Явор Пукалски, ортопед-травматолог в Отделението по детска ортопедия и травматология на „Пирогов“, беше отличен в категорията „Ти си нашето бъдеще“. Другите двама млади специалисти, удостоени със същата награда, са Христо Милушев, ЦСМП и Елица Тошкова, общопрактикуващ лекар.

За принос в развитието и прилагането на иновативна медицина и уникални техники беше награден доц. д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“.

Наградата „Добра мисия“ беше присъдена на проф. д-р Валентин Джонов, ръководител на Института по анатомия на университета в Берн, за помощта, която оказва на българските специалисти.

Директорът на Пета МБАЛ София д-р Борил Петров беше удостоен с наградата "Мениджмънт управление на финансовите ресурси".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова беше отличена в категорията „Добрата кауза обединява“ за връщането на профилактичните прегледи при децата в яслена възраст. Призовете за медийно партньорство отидоха при журналиста от БНР Гергана Хрисчева и екипа на БНТ.

Церемонията, която се състоя във Военния клуб, беше водена от д-р Асен Меджидиев, председател на СЛК и медийния експерт Георги Лозанов. Гости на събитието бяха предс. на НС Цвета Караянчева, еврокомисарят Мария Габриел, зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, обмудсманът Диана Ковачева, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови