Световни учени почват безплатен курс за COVID-19, всеки може да се запише

Павлина Михайлова 26 март 2020 в 16:20 2332 0

Известното Лондонско училище по хигиена и тропическа медицина (London School of Hygiene & Tropical Medicine) стартира безплатен 3-седмичен онлайн курс по COVID-19, съобщи Nature.com.

В него световно известни учени четат минилекции на английски със субтитри на китайски, испански, португалски, френски и италиански.

Всеки може да си избере времето за лекции, които са 4 часа седмично, като следващите курсове са с начало 30 март и 6 април.

Курсът е предназначен за хора с медицинско образование и за всеки, който се интересува от темата Корона вирус. Лекторите предвиждат дискусии, задаване на въпроси и обсъждане на най-актуалната информация за корона вируса, независимо от коя част на света идва тя.

Според проф. Барон Питър Пиът “този курс е ужасно важен, защото се сблъскваме с безпрецедентна епидемия, нов вирус, много несигурности, несигурно бъдеще. И ще бъде много важно колкото се може повече хора да разберат какво се случва, какви са възможностите и какво можем да направим по въпроса. Трябва да сме сигурни, че всяка страна е готова да постави диагноза възможно най-скоро, след като някой е заразен, и след това да вземе всички мерки. Колкото сме по-сигурни, толкова по-добре сме подготвени за справяне с тази епидемия.”

Записването става на https://www.lshtm.ac.uk/study/courses/short-courses/free-online-courses/coronavirus.

„Този курс е само за лична употреба, а не за търговски, професионални медицински или бизнес цели. Цялото съдържание и мнения, представени по време на този курс, са само за образователни цели и не представляват професионални медицински или обществени здравни съвети”, пише на сайта на futurelearn.com.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови