Търси се възможност за преместването на психиатричната болница в София

OFFNews 06 август 2020 в 15:26 3122 0

Снимка Министерство на здравеопазването

Необходимостта от преместване на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" в столицата е била обсъдена по време на срещата на здравния министър Костадин Ангелов с екипа на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министър Ангелов е поел ангажимент да проведе разговори с други институции, които разполагат с подходящи и неизползваеми терени или сгради. Дотогава трябва да бъде намерено решение на казуса с неизяснената собственост на две от постройките, намиращи се в двора на лечебното заведение в Нови Искър, като за целта ще бъде търсено съдействието на областния управител на София-град.

По време на посещението в лечебното заведение здравният министър е съобщил, че предстои внасянето на Националната стратегия за психично здраве в Министерския съвет. По думите на Ангелов целта е тя да стане факт в кратки срокове, за да започне реализирането ѝ.

Министърът е обсъдил възнагражденията на работещите в ДПБ "Св. Иван Рилски" с директора на здравното заведение д-р Цветеслава Гълъбова. По повод 30%-то увеличение на заплатите в здравната система д-р Гълъбова е подчертала, че и към момента в лечебното заведение са постигнати минималните нива, заложени в Колективния трудов договор, а болницата е обезпечена с кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови