Тестват новородени в ловешката болница след положителна проба на мед. сестра за COVID-19

OFFNews 03 юли 2020 в 15:04 1451 0

Две новородени бебета от АГ-отделението на ловешката болница ще бъдат тествани за COVID-19, защото са имали контакт с медицинска сестра, дала положителен резултат за коронавирус, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска за БТА.

През последните два дни бяха потвърдени два случая на положителни проби за COVID-19 в неонатологичното отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч - на лекар и медицинска сестра.

По думите на д-р Нановска половината персонал са с отрицателни проби, а резултатите на останалите се очакват до часове. Предприети са спешни мерки със започване на крайна дезинфекция, като отделението е затворено за 24 часа, т.е. до 19.00 часа днес.

Настанените към момента там четири бебета се обслужват от персонала с доказан отрицателен резултат. Новите случаи се пренасочват към лечебно заведение в Плевен.

Всяка работна смяна в отделението докладва за здравословното си състояние, като дори тези с незначителни оплаквания ще бъдат връщани вкъщи, каза д-р Нановска. Според нея медицинските лица са се заразили извън болницата. Тя добави, че достъпът на пациентите до лечебното заведение е свободен, а свижданията са забранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови