УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще обменя специалисти с германски болници

OFFNews 30 септември 2019 в 11:55 2005 0

Снимка УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Споразумение за обмен на специалисти между УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и университетските болници в Рощок и Грайфсвалд Германия беше постигнато по време на визитата на делегация, водена от Стефан Рудолф, държавен секретар на Министерство на икономиката, труда и здравеопазването на провинция Мекленбург-Предна Померания, в лечебното заведение.

Една от областите, към която немските гости са проявили особен интерес за обучение на техни специалисти, е неврохирургията, в която българската болница е на световно ниво. Наши медици ще се обучават в създаването на център за лечение на инсулти. Предвижда се това сътрудничество да започне още от началото на следващата година.

На срещата са били обсъдени и възможностите за реализиране на съвместни проекти, финансирани с европейски средства.

По време на визитата изпълнителният директор на болницата, д-р Антон Петков, е показал на гостите оборудването в лечебното заведение, което е последно поколение и дава възможност за практикуване на високотехнолигична медицина.

„Много сме впечатлени от това, което видяхме“, коментира след обиколката проф. Бернд Краусе, зам.- декан на Медицинския университет в Рощок, който също беше в състава на делегацията.

Преди посещението в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, германската делегация се е срещнала с министъра на здравеопазването, г-н Кирил Ананиев и с представители на Министерството на икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови