УНГ светила се събират в Старосел

Българското ринологично сдружение чества 15-годишен юбилей

OFFNews 07 ноември 2019 в 13:21 2645 0

На 8-и ноември в Старосел пристигат лидери в оториноларингологията от цял свят за 3-дневна международна конференция, съобщават от Българското ринологично сдружение (БРС).

В международната научна конференция ще се включат 21 специалисти по УНГ-болести. Събитието ще премине под мотото „Неограничена ринология“ и се провежда под егидата на Европейското ринологично сдружение и Медицинския университет-Пловдив. Именити ринолози от САЩ, Великобритания, Япония, Сингапур, Италия, Германия, Русия, Румъния, Ливан, Иран, Гърция и България ще участват с научни доклади, посветени на последните иновации в лечението на УНГ-заболявания, обяви председателят на БРС проф. д-р Диляна Вичева, която е избрана за конгрес-президент на Европейското ринологично сдружение (ЕРС) през 2022 г. в София.

Конкурс „Българска ринология – настояще и бъдеще“ ще оценява най-значимите научни постери, изготвени от млади специалисти по УНГ-болести. Техните трудове ще бъдат оценявани от 5-членно експертно жури по време на международна научна конференция в село Старосел. Предвидени са награди за всички млади участници. Престижният медицински форум стартира в петък, 8 ноември, и ще продължи до неделя, 10-и ноември, включително, съобщиха организаторите от Българското ринологично сдружение (БРС).

Конференцията е прецедент в цялостната история на ЕРС поради факта, защото за пръв път ще се проведе в източноевропейска държава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови