УСБАЛО с обновена Клиника по медицинска онкология

OFFNews
06 декември 2019 в 12:48 | 872 |0

Новоизградената Клиника по медицинска онкология (химиотерапевтичен комплекс) в столичната Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) ще бъде открита на 10 декември, съобщиха от лечебното заведение.

Средствата за строително-ремонтните дейности в размер на 1,3 млн. лв. са осигурени от бюджета на здравното министерство. Два от неизползваните досега етажи на сградата са превърнати в модерна клиника, която отговаря на всички условия за европейско лечение и безопасност на пациентите, казват от лечебното заведение.

УСБАЛО е най-голямото специализирано заведение за лечение на онкологични заболявания в страната, което осигурява болнично медицинско обслужване на повече от 13 хиляди души годишно.

В момента тече реконструкция в Клиниката по нуклеарна медицина, където ще бъде инсталиран най-модерният ПЕТ КТ скенер в Югоизточна Европа. Апаратурата трябва да започне да обслужва пациенти през първата половина на 2020 г.

Очаква се лечебното заведение да завърши 2019 г. без дългове. За период от две години просрочените задължения са намалени от 7,5 млн. лв на 1,9 млн. лв.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !