Уникална пластична операция на мъж, свалил 70 кг, извършиха в Александровска

OFFNews 15 юни 2020 в 12:50 8014 2

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Уникална пластична операция (контуриране) на пациент, отслабнал драстично, извършиха в Александровска, съобщиха от лечебното заведение.

Мъжът свалил 70 кг за период от две години и потърсил услугите на специалистите от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Александровска болница още преди година. Тогава му е направена Белт липектомия, а преди няколко дни, на втори етап е извършено контуриране на торса с премахване на увисналата кожа в областта на гърдите и от двете страни на гръдния кош.

Пациентът заявил, че не желае нито излишната кожа, нито наличието на хоризонтални постоперативни белези по тялото, което наложило хирурзите да използват нестандартен подход с „вертикално“ отстраняване на кожните излишъци. Началникът на клиниката д-р Евгени Шарков обясни, че по правило притеглянето винаги е в посока нагоре или надолу, и никога не е правено странично.

„Отстранените участъци от кожа и подкожна мастна тъкан са с дължина 55 см. и широчина 20 см. За да може да се затвори дефектът, да се намали рискът от образуване на груби белези и за по-добър контрол в зоната на мишниците, оформихме инцизиите S-образно", разказва специалистът.

Издърпването на кожата наложило транспозиционирането на гръдните зърна на пациента под формата на свободна кожа, тъй като при изтеглянето те попадат под мишниците“, допълва д-р Шарков. По думите му процедурата е много специфична и никъде не е описана в медицинската литература.

По време на интервенцията е направен и вертикален medial thigh lift за контуриране на бедрата. Пациентът е изписан на петия ден от хоспитализацията, без никакви усложнения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

SaraAsar

12.07 2020 в 21:42

Дано да ги задържи. Мой познат отслабна с над 100 кг за малко повече от година. Беше преди около 7-8 години. След това си загубихме дирите. Наскоро го видях - върнал си е килограмите, ако не и повече. Дали е имал операция за провиснала кожа след такова отслабване не знам, но си представям какво ще стане, ако след операцията последва ново напълняване.

11948

1

зора

15.06 2020 в 13:12

Тия не знам какви доктори са, но никакви джентълмени не са! Те седнали, а жените прави- трябваше и по едно ветрило да им дадат вятър да им веят. Като ханъмите в сараите...