В Бургас ще строят детска болница

OFFNews
08 януари 2020 в 10:57 | 590 |2

В Бургас започват проучвания за изграждане на Университетска детска болница и избор на подходящ терен.

Намерението беше обявено на пресконференция от кмета на града Димитър Николов при представянето на проектобюджета на общината за 2020 г.

10% е ръстът на средствата в здравеопазването. Приоритет ще бъде осигуряването на апаратура за комплексния онкологичен център - ПЕТ скенер и гама камера за брахитерапия. Друга цел е осигуряването на оптимални условия за диагностика, лечение и наблюдение на пациентите с тези заболявания.

Предвижда се реновиране на два диагностично-консултативни центъра и ремонт на педиатричните кабинети и чакалните в ДКЦ-та в града.

Ще бъде създадена програма "Специализации" за завършващи лекари и подкрепа на продължаващото обучение и специализация на професионалистите по здравни грижи.

Общината се ангажира и с периодични профилактични кампании на социално-значими заболявания във всички лечебни заведения в общината.

Препоръчани материали
OtSofia

Рейтинг : 915

09.01 2020 в 15:23 2
+ 0
- 0
Браво на Бургазлии. Туткането продължава и във Варна, не само в София. Какво е общото между София и Варна? Националната детска многопрофилна болница и Варненската детска болница имат еднакви врагове.
NelSun

Рейтинг : 1000

08.01 2020 в 13:52 1
+ 2
- 0
Браво на Бургас, докато в София спорят за сградата на детската болница, в Бургас вече ще са я построили.