В Ямбол затварят отделение, в Сливен цяла болница заради заразени медици

OFFNews 04 юни 2020 в 13:18 3267 0

Инфекциозното отделение в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол ще бъде затворено за 14 дни от днес. Причината е, че през последното денонощие пробите на трима души медицинския персонал са положителни за COVID-19.

След като му бъде извършена пълна дезинфекция, то ще отвори отново, но няма да работи само за пациенти с коронавирус, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов пред БТА.

Леките случаи на заразяване с коронавирус ще се приемат в частната многопрофилна болница "Св. Ив. Рилски" в Ямбол. По-тежките ще бъдат настанявани в специализираната ковид-реанимация в областната болница, в която сега няма пациенти.

Д-р Диманов твърди, че сега епидемичната ситуация в ямболската болница е напълно овладяна. В момента в белодробното отделение на здравното заведение се лекуват само шестима пациенти с коронавирус.

В Сливен, където е другото огнище на заболели от COVID-19, всички медици в болница "Хаджи Димитър" ще бъдат тествани заради положителна проба на персонал от Отделението по гастроентерология. То веднага е било затворено, а кметът на града Стефан Радев поиска цялата болница да бъде затворена и дезинфекцирана, съобщи БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови