В Медицински университет София наградиха млади изследователи

OFFNews 01 ноември 2019 в 12:58 4632 0

В навечерието на Деня на будителите в Медицински университет София връчиха наградите за най-успешна научна разработка. Наградният знак „SIGNUM LAUDIS PRO SCIENTIAE MERITIS” получиха докторанти, чиято научна дейност е  финансирана от университета чрез конкурсите конкурсите „Грант’2016” и „Грант’2017”, „Млад изследовател’2016” и „Млад изследовател’2017”.

В област "Медицина", медико-биологична област на проекта, наградата беше връчена на ръководителя на проекта проф. д-р Славина Сурчева, от Катедрата по фармакология и токсикология на медицинския факултет. Вторият награден проект е на гл. ас. д-р Грета Грозева-Дамянова от Катедрата по ендокринология в същия факултет. 

Доц. Ренета Гевренова от Фармацевтичен факултет, Катедра по фармакогнозия, Секция „Ботаника“, е третият спечелил плакет, сертификат и парична награда в област "Фармация".

Грамота за най-успешна научна разработка от конкурсно-проектното финансиране в МУ-София за периода 2016 – 2017 г. конкурси "Млад изследовател’2016" и "Млад изследовател’2017" и парична награда получи магистър-биолог Валентина Пейчева, редовен докторант от Медицински факултет, Катедра по медицинска химия и биохимия, Център по молекулна медицина.

"Вие, колеги, оставате тези будители, които възпитават в нашите студенти жажда за знания, прилагайки най-високите световни стандарти в сферата на обучението и науката “, заяви в приветствието си ректорът на университета проф. д-р Виктор Златков. Той напомни за значимия жест на възпитаника на университета д-р Андрей Георгиев-емигрант в САЩ, който завеща над 5 млн. долара за обучение на български студенти в университети в България, Европа и Америка.

„Дарителски жест за образование от такъв мащаб в българската история не е познат от времето на братята Евлоги и Христо Георгиеви и Димитър Ценов, вложили милиони златни левове за създаването на Софийския университет и Стопанската академия в Свищов. Ръководството на Медицински университет – София подкрепи пред МОН инициативата на жители от гр. Лом за присъждане посмъртно, на държавна награда на дарителя“, съобщи ректорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови