В Пловдив откриват денонощни кабинети за COVID-19

OFFNews 06 април 2020 в 11:31 2241 0

В Пловдив бяха разкрити първите денонощни кабинети за хора със съмнения за коронавирус, съобщи БНТ. Целта е да се избегне струпването на пациенти в Инфекциозната клиника на града.

Кабинетите са в Транспортна болница, болница "Свети Пантелеймон" и университетската болница "Каспела".

В града вече действат три други денонощни приемни, които заработиха с решение на Областния медицински щаб.

По думите на Дани Каназирева - областен управител на Пловдив, приемните работят близо една седмица, спазват се всички дадени указания, над 140 са преминалите пациенти. 

И в трите болници с денонощни кабинети има преструктурирани отделения за прием на пациенти с доказан коронавирус. Медиците от Спешна помощ са категорични, че благодарение на кабинетите сигналите към тях са намалели, но апелът е подобни приемни да има във всяко здравно заведение.

Според д-р Димитър Христозов, заместник-директор на Спешна помощ Пловдив всички болници трябва да преминат на този режим на работа, защото има случаи, при които пациент с инсулт, излиза положителен на COVID инфекция, отделението трябва да се затваря. Той подчерта необходимостта от филтър във всяко лечебно заведение.

Подобни кабинети ще бъдат разкрити и на територията на областта. Те ще бъдат в лечебни заведения, които са определени от здравното министерство да работят с пациенти със симптоми на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови