В Сан Франциско обявиха извънредно положение заради COVID-19

OFFNews 26 февруари 2020 в 12:10 3563 0

Снимка Pixabay

Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд обяви извънредно положение заради коронавируса, съобщи местното издание The Hill, цитирано от ТАСС.  

"Виждаме, че вирусът се разпространява в нови части на света и правим необходимите стъпки, за да защитим гражданите на Сан Франциско", заяви г-жа Брийд в обръщението си към населението.

Извънредното положение ще позволи на градските власти да мобилизират ресурсите и персонала за ускоряване на мерките по извънредната ситуация и да повишат способността за бърза реакция при потенциални случаи на коронавирус.

По-рано Центърът по контрол и профилактика на заболяванията в САЩ предупреди населението да се подготви за разпространението на коронавируса в страната.

Министърът на здравеопазването Алекс Азар призова Сената да одобри финансиране в размер на 2,5 млрд. долара за борба с епидемията.

Към момента в САЩ има 57 потвърдени случая на коронавирус, 40 от тях са пътниците евакуирани от криузния лайнер "Даймънд принсес", който беше поставен под карантина на пристанището в Йокохама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови