В Смолян изписват пациентка, оздравяла след месец в интензивното ковид-отделение

OFFNews 10 август 2020 в 17:02 3130 0

Предстои изписването на пациентка с коронавирус, лекувана близо месец в интензивното отделение на МБАЛ- Смолян, информира директорът на болницата д-р Марин Даракчиев, цитиран от БТА. Жената напуска болницата оздравяла след два поредни отрицателни теста за COVID- 19.

В областната болница сега се лекуват общо 24 пациенти с коронавирус, като двама са в Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). През миналата седмица в областта са регистрирани 46 нови случая на коронавирус, а общият брой на заразените от началото на пандемията става 515 с 16 починали.

Новите позитивни в региона са на възраст от 22 до 93 г. Един от пациентите е служител от администрацията в дом за възрастни хора в с. Фатово, но заразеният е бил в отпуск през последните 10 дни и не е имал контакт с домуващите и персонала.

През миналата седмица от РЗИ отчитат повишен брой на регистрираните позитивни и болни от коронавирус, както и трима починали. Активните случаи са 97, от които 38 хоспитализирани в различни болници. Двама от заразените са лекари.

Предстои още много хора да бъдат заразени и не се очаква епидемичната ситуация скоро да затихне, коментира директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови