В София се открива 13 симпозиум по репродуктивна медицина

OFFNews 10 октомври 2019 в 13:30 1248 0

Снимка Pixabay

Едни от най-утвърдените международни специалисти по репродуктивно здраве се събират в София на 11 и 12 октомври в НДК. Те ще бъдат лектори на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, който тази година събира над 400 делегати.

В програмата на тазгодишното издание са включени теми, свързани с последните медицински достижения от света на асистираните репродуктивни техники, акушерството и гинекологията, феталната медицина, както и на най-добрите практики от онкопрофилактиката и ендоскопската гинекологична хирургия.

Сред международните лектори на събитието са изявеният специалист по репродуктивна медицина проф. Рой Хомбург и колегата му проф. Инг Чонг. От Великобритания ще пристигнат и преподавателят по репродуктивна медицина д-р Майкъл Карол, който поставя въпроса за начина на живот и влиянието му върху качеството на спермата, както и д-р Джилиан Локууд, медицински директор на клиниката Midland Fertility Services, в която се правят повече от 900 инвитро и ИКСИ процедури годишно.

Съвременното лечение на маточните фиброиди ще бъде застъпено от проф. Жак Донне, водещ специалист по оперативна гинекология. И още – за инвитро лечението при пациентки на и над 41-годишна възраст ще говори проф. Ошрид Лейбовац от Израел.

Модулът по пренатална и фетална медицина ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес, сред които са д-р Белен Сантакруз и д-р Мая Брик и Фондацията по фетална медицина (FMF).

Тази година делегатите и гостите на най-престижното медицинско събитие в България ще имат възможността да видят на живо сложни процедури от инвитро лабораторията на Медицински комплекс “Д-р Щерев”, насочени към съвременните методи на АРТ, представени от ембриолога Ирена Антонова, както и уъркшоп по криопрезервация на ембриони и яйцеклетки, който ще бъде проведен от ръководителя на IVF лабораторията д-р Таня Милачич. 

Модулът по фетална медицина, ще бъде модериран от един от пионерите в областта у нас д-р Петя Чавеева. Засилено международно участие в сегмента има в лицето на д-р Мая Брик и д-р Белен Сантакруз, делегатите и гостите на Симпозиума ще могат да видят на живо ултразвукова фетална диагностика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови