В Световния ден на пациента НДК ще светне в оранжево

OFFNews 17 септември 2019 в 10:05 1010 0

През май 2019 г., по време на 72-та сесия на Световната здравна асамблея, 194 държави- членки на СЗО се обединиха и определиха 17-ти септември за Световен ден за безопасност на пациента, който ще се отбелязва всяка година под надслова: „Безопасност на пациентите: глобален здравен приоритет“.

Офисът на Световната здравна организация у нас със съдействието на Министерство на здравеопазването и с подкрепата на онлайн платформата за социално значими заболявания Портал на пациента – www.portalnapacienta.bg , за първи път ще отбележат Световния ден за безопасност на пациента, а от 20.30 часа Националния дворец на културата ще светне в оранжев цвят.

Световният ден за безопасност на пациента ще помогне на пациентите да бъдат по-осведомени и ангажирани към собственото си здраве. Ще повиши информираността сред лидерите на мнение в здравеопазването, здравните работници и други ключови страни за необходимостта от формулиране на политики, създаване на работна култура и осигуряване на грижи, в които безопасността на пациентите е приоритет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови