В пловдивската болница 'Св. Георги' избухна пожар

OFFNews 09 декември 2019 в 16:30 1456 0

Снимка Архив

Пожар е избухнал днес в Хирургичния блок на УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от лечебното заведение. Сигнал за огъня е подаден около 11,15 часа, на място са били изпратени четири екипа пожарникари и полицейски части.

Инцидентът не е нарушил лечебния процес в болницата, а щетите са минимални, твърдят от болницата. Благодарение на бързата реакция и на утвърдения план за действие на персонала при кризисни ситуации, пожарът е овладян преди да се разрасне.

Пръв е реагирал зам.-ръководителят на отдела по поддръжка на топлинните и електрически системи Димитър Гошев. Ръководството на лечебното заведение оценява високо изключително бързата и адекватна намеса на екипа на Районна дирекция „Пожарна безопасност на населението“ и на екипа от Второ Районно управление на МВР – Пловдив, които в рамките на 8 до 9 минути са пристигнали на мястото на инцидента, и са поели евакуационните мероприятия и гасенето на пожара.

Намиращите се в сектора пациенти, медици, студенти и администрация са евакуирани в рамките на първите 5 минути, а пожарът е потушен. Около час и половина по-късно е възстановен нормалният ритъм на работа, включително приемът на пациенти. В помещението, засегнато от пожара, ще бъде направен ремонт, който в по-голямата си част е козметичен.

Това е третият случай на пожар в лечебно заведение през последните седмици. Припомняме, че при инцидент в УМБАЛСМ "Пирогов" загинаха двама пациенти, десетки бяха изведени от сградата на Второ вътрешно отделение. Миналата седмица пожар избухна и в Онкологичното отделение на „Централ Хоспитал“ в Пловдив. Инцидентът се размина без жертви, изгоря електрическата инсталация на отделението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови