В столицата отвори врати нов център за целогодишно балнеолечение

OFFNews 16 юли 2019 в 16:55 3656 0

Снимка НСБФТР

В навечерието на 70-годишнината на Националната специализирана болница за рехабилитация и физикална терапия в София бе открит Център за целогодишна балнеология и калолечение.

Пациентите на болницата ще могат да се възползват от лечебните свойства на минералната вода в „Овча купел“ вече не само през лятото, когато функционират басейните, а през цялата година.

Специалистите са категорични, че тази вода има отличен ефект при хора със заболявания на опорно-двигателния апарат, при ортопедични и травматологични заболявания, при проблеми с периферната нервна система и кожни болести, както и при венозна недостатъчност.

Центърът беше открит с водосвет, на който присъстваха Ивайло Иванов, управител на НОИ, и Светлана Йорданова, заместник-министър на здравеопазването, която преряза лентата на новата придобивка заедно с изпълнителния директор на болницата д-р Антон Живков и неговия заместник Петранка Лалева.


Изграждането на Центъра стана възможно след спечелването на проект, с който болницата получи финансиране от Министерство на здравеопазването в размер на 460 хиляди лева.

Според проекта минералната вода е отведена от каптажа до приземните помещения на болницата. Изградени и оборудвани са четири зали с всичко необходимо за съвременна балнеология и калолечение. Центърът разполага с уютни помещения, в които са разположени последно поколение тангенторни вани и пълния арсенал от възможности за извършване на процедури с поморийска кал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови