ВМА открива телефон за психологическа помощ заради COVID-19

OFFNews 28 април 2020 в 07:07 1616 0

От днес Военномедицинската академия разкрива безплатна телефонна линия за психологическа помощ в условията на Covid-19. Тя ще бъде активна всеки работен ден от 9 до 13:30 часа.

На телефон 02/ 92 26 190 специалисти от Клиниката по психиатрия на ВМА ще дават консултации на граждани, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от Covid-19. При необходимост нуждаещите се ще могат да се срещат и да разговарят с лекарите.

Психологичните консултации са насочени към усвояване на техники за справяне със ситуацията по отношение на работа, семейство, финанси, здраве. Гражданите ще получават съвети и психологическа подкрепа при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост и гняв, свързани с пандемията, както и с икономическите последствия от нея. Ще се учат и да разпознават психосоматичните симптоми като паника, обща тревожност и депресия, както и начините им за преодоляване чрез различни техники. При наличие на тежки оплаквания специалистите ще прилагат и своевременно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови