Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия тръгва в София, Пловдив, Варна и Бургас

Ежегодната социално-спортна инициатива на Българска асоциация по хемофилия тази година ще премине под надслов „Споделянето е сила!“ на 21 април

ОFFNews 03 април 2018 в 13:42 1623 0

На 21 април Българската асоциация по хемофилия за трета поредна година организира велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия.

Социално-спортното събитие стартира точно в 11:00 ч. едновременно в четирите най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и ще премине под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на здравеопазването.

Сборният пункт в София са пилоните на НДК, във Варна – входа на Морската градина, в Пловдив – площад „Съединение“ и в Бургас - площад „Тройката“. Тази година кампанията по случай Световния ден на Хемофилията ще премине под мотото „Споделянето е сила!“

Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на хемофилията на 17 април с различни публични събития и проекти, които целят да дадат гласност на инициативите за осигуряване на необходимото лечение на хората с наследствени нарушения на кръвосъсирването.

Велопоходът е избран за основен акцент на кампанията, с която асоциацията цели да разпространи велоспорта като препоръчителен и полезен за хората с хемофилия. Всичките проекти и публични инициативи работят в посока защита на правата и интересите им, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, те могат да бъдат заедно, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се гражданско общество.

С обединяването на възможно най-много хора във велопохода, се цели да се привлече вниманието на широката общественост, както и на здравните и социални институции, които са отговорни за осигуряване на по-добро лечение и условия за живот на пациентите.

Велопоход „Заедно“ стартира на 21 април точно в 11:00 часа едновременно в 4четирите града - София, Пловдив, Варна и Бургас. Маршрутите са леки и по-скоро символични, съобразено с децата и болните, които ще се включат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews